Infografic Compari.ro: Bugetul pentru cadourile de Crăciun în 2020 este de 1100 lei

Compari.ro este unul dintre cele mai vizitate site-uri de comparare online a prețurilor și înțeleg că de 6 ani de zile fac sondaje online în preajma sărbătorilor.

Au realizat un infografic cu informațiile aflate în prag de sărbători. Am extras câteva date ce le-am considerat interesante din comunicat:

  • lista de persoane către care se oferă un cadou coboară de la 10 – 11 persoane în 2019 la 5 persoane în 2020;
  • bugetul mediu este de 1100 lei (creștere de 12% față de 2019). De aici rezultă că sunt cadouri de valoare mai mare;
  • bugetul pentru un singur cadou – 220 lei;
  • 30% dintre cei ce cheltuie mai puțin pe cadouri în 2020 pun această situație pe seama pandemiei, 25% pe un stil de viață mai economic, 22% consideră mai puțin important cadoul în sine și intenția contează;
  • printre cele mai oferite cadouri se află articolele de îmbrăcăminte, telefoanele mobile, tabletele, accesoriile pentru aceste dispozitive, articole pentru casă și bricolaj, produse de frumusește și cosmetice, echipamente sportive pentru acasă;
  • calitatea este elementul cel mai important în alegerea unui produs oferit cadou;
  • pandemia a schimbat tipul de produse achiziționate de Black Friday 200: Laptopurile, televizoarele inteligente și accesoriile IT sunt pe primul loc (nivel ridicat încă din primăvară);
  • ideile de cadouri vin din răsfoirea ofertei de produse a magazinelor online, doar 17% întreabă direct persoana căreia urmează să-i facă cadou.
  • alegerea unui magazin online în procesul de achiziție al unui produs ține cont de mai multe criterii: descrierea detaliată, evaluările produselor, numărul de evaluări primite, recenziile și viteza de livrare.

*La întrebările unde procentul depășește 100% este o explicație. Au permis mai multe variante de răspuns. 

Sondajul a fost realizat de către GKI Digital la cerearea Compari.ro. Au ales un eșantion de 1600 respondenți. Nu am prea multe comentarii de făcut pe baza datelor de mai sus.

Personal, nu am stat niciodată să mă gândesc la bugetul alocat pentru cadourile de Crăciun și asta pentru că mă rezum strict la cei din familie. În 2020 aș spune că în contextul pandemiei suntem cumva și mai înclinați să rămânem în casă, cu cei apropiați, iar petrecerile de sezon trec cumva în plan secund.

Apropo, să rămânem cumva în topic. Voi ce site folosiți pentru compararea prețurilor de la magazinele online? Eu merg pe mâna Price.ro și uneori accesez și Compari. De obicei mă uit pe unele modele de produse de care scriu pe site sau când vreau să văd cu cât mă taxează eMAG în plus că le sunt client.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.