Huawei MatePad (2021) ar urma să aibă un ecran OLED de 12.9 inci cu rată de refresh de 120Hz

Tablete

Huawei pregăteşte o nouă tabletă premium, Huawei MatePad (2021), iar cele mai noi surse susţin că aceasta va fi lansată simultan cu seria de smartphone-uri Huawei P50.

Noul flagship din lumea tabletelor ar urma să fie echipat cu un ecran OLED de 12.9 inci cu rată de refresh de 120Hz si cu procesorul octa-core Kirin 9000, primul procesor mobil din lume construit pe un proces de litografiere în 5nm.

Huawei MatePad (2021) ar urma să aibă margini foarte subţiri, construcţie premium din sticlă şi aluminiu şi va veni fără cameră frontală tip bulină sau picătură de apă (sursele nu specifică dacă va exista o cameră frontală integrată sub display sau aceasta va lipsi complet).

Interesant de menţionat este că viitoarea tabletă Huawei va rula interfaţa PadOS bazată pe sistemul de operare Harmony OS. Acest lucru ne arată că producătorul chinez este gata să îşi scoată la înaintare propriul sistem de operare atât pe tablete, cât şi pe smartphone-uri. Foarte probabil ca 2021 să însemne sfârşitul telefoanelor Huawei cu sistem de operare Android.

PS: Tableta din imagine este Huawei MatePad 5G lansată în luna septembrie a acestui an.
Sursa: sparrowsnews.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.