Huawei se gândeşte la rândul său să renunţe la accesoriile din cutia de retail

Accesorii inteligente

Apple este o companie care gândeşte foarte mult în termeni financiari şi este cu siguranţă printre puţinele care au curaj să adopte măsuri din cele mai riscante pentru a-şi menţine gradul ridicat de profitabilitate.

Restul companiilor aşteaptă de cele mai multe ori să vadă ce efecte au deciziile Apple, iar dacă acestea sunt acceptate de utilizatori, fac şi ele acelaşi lucru. Nu de puţine ori “mărul muşcat” a fost numit drept un deschizător de drumuri sau mai bine zis un trendsetter.

Ultima astfel de ispravă are legătura cu lipsa încărcătoarelor din pachetele de retail. Seria iPhone 12 vine deja fără acest accesoriu, iar Samsung urmează a face acelaşi lucru cu seria Samsung Galaxy S21.

Se pare că şi Huawei intenţionează să facă această mutare în viitorul apropiat, cel mai probabil în segmentul flagship. Compania chineză a creat un sondaj printre internauţii din ţara sa natală prin intermediul căruia i-a întrebat pe aceştia care ar fi un preţ acceptabil pentru ca un headset wireless să fie livrat fără cablul de încărcare şi dacă lipsa unui cablu de încărcare ar afecta decizia de achiziţie a unui device.

În sondajul său au fost menţionate doar headset-urile wireless, însă bănuiesc că acestea sunt doar momeala. Până la smartphone-uri sau tablete nu va fi decât un pas.

Sursa: phonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.