RCS & RDS a primit două noi împrumuturi în valoare totală de 150 milioane de euro de la un sindicat bancar

Retelistica

În data de 15 decembrie operatorul telecom RCS & RDS, parte a grupului Digi Communications, a semnat un contract pentru două noi împrumuturi cu un sindicat bancar format din ING Bank, Citigroup şi Unicredit.

Valoarea totală a celor două împrumuturi este de 150 milioane de euro, bani ce urmează a fi folosiţi astfel:

  • primul împrumut în valoare de 100 de milioane de euro, echivalent în lei, va ajuta la refinanţarea unui contract de facilitate semnat în octombrie 2016 între RCS & RDS şi BRD Groupe Societe Generale S.A., Citibank, ING Bank N.V. și UniCredit Bank S.A., în calitate de aranjori principali;
  • al doilea împrumut, de tip revolving, în valoare de 50 de milioane de euro, echivalent în lei, va putea fi folosit de companie pentru cheltuieli de capital, investiţii, scopuri corporative generale sau capital de lucru.

Societăţile DIGI Tavkozlesi (subsidiara din Ungaria a RCS & RDS), INVITEL Távközlési Zrt  şi DIGI Spain Telecom (subsidiara din Spania a RCS & RDS) acţionează ca garanţi iniţiali. ING Bank este şi agent de garanţie a celorlalte părţi finanţatoare.

Prin aceste noi împrumuturi eu înţeleg că RCS & RDS închide credite mai vechi (poate unele cu dobânzi ceva mai mari) şi se pregăteşte organizat de implementarea graduală a tehnologiei 5G prin acumulare de surse financiare suplimentare.

Sursa: zf.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.