Samsung Galaxy S20 FE şi seria Samsung Galaxy Note20 au primit update la Android 11 cu One UI 3.0

Software

Dacă în urmă cu câteva zile aflam că Samsung Galaxy S20 şi S20 Plus au primit update la Android 11 cu One UI 3.0, iată că de câteva ore alte modele puternice din portofoliul sud-coreenilor au primit aceeaşi actualizare. Vorbim de smartphone-urile Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy Note20 şi Samsung Galaxy Note20 Ultra.

În cazul Samsung Galaxy S20 FE vorbim de versiunea firmware G780FXXU1BTL1 ce vine la pachet şi cu update-ul de securitate la decembrie 2020. Actualizarea este deja confirmată de utilizatori din Rusia, iar restul ţărilor urmează a-l primi treptat (aşteptarea se poate prelungi în unele cazuri chiar până în februarie 2021).

Pentru Samsung Galaxy Note20 şi Samsung Galaxy Note20 Ultra avem versiunea firmware N98xxXXU1CTL5 ce vine la rândul său cu update-ul de securitate la decembrie 2020. Actualizarea este deja disponibilă în Statele Unite ale Americii, cât şi în Europa (utilizatorii din Slovacia au început deja să o primească).

Pentru a vedea dacă aţi primit update-ul la Android 11 cu One UI 3.0 intraţi în setări şi verificaţi dacă este disponibil pentru device-ul vostru.

Ce noutăţi aduce One UI 3.0 dezvoltat pe Android 11 ?

  • interfață actualizată;
  • setările au fost simplificate. Căutarea din zona de setări a fost îmbunătățită și are capacitatea să recunoască sinonime, greșeli comune;
  • au redus numărul de butoane pentru setările rapide;
  • tastatura Samsung a fost actualizată și numărul limbilor suportate urcă la 370, lipirea de imagini copiate și coduri de verificare a devenit mai ușoară;
  • imaginile editate pot fi readuse la forma originală;
  • protecție sporită pe partea de confidențialitate. Poți seta ca o aplicație să aibă acces o singură dată la microfon, cameră sau locație pentru o singură dată;
  • în Ceas poți seta ora și numele alarmei ce vor fi citite cu voce tare atunci când te trezește de dimineață (nu știu câți vor aprecia acest feature);
  • nu mai poate fi utilizat Wi-Fi Direct spre a trimite fișiere către dispozitivele din apropiere, vei fi nevoit să treci pe Nearby Share. Poți primi fișiere în continuare prin Wi-Fi Direct.
Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.