Pentru furnizarea de servicii în Italia, Digi a semnat un acord ce îi permite folosirea infrastructurii Vodafone

Retelistica

Subsidiara Digi din Italia a semnat un acord cu Vodafone ce îi oferă acces la spectrul radio, infrastructura și rețelele de telecomunicații ale acestuia. Serviciile Digi vor fi oferite astfel prin reţeaua celui de-al treilea operator din Italia ca număr de clienţi.

Până acum Digi Italia a furnizat servicii de telecomunicaţii mobile în calitate de MVNO prin reţeaua mobilă TIM.

Digi Italia este cea mai mică filială a grupului, în primele nouă luni din 2020 aceasta generând venituri totale de 17.5 milioane euro dintr-un total al grupului Digi de 950 milioane de euro. Tot în această perioadă subsidiara a avut cheltuieli de aproximativ 19 milioane euro, acestea fiind generate de investiţiile realizate de companie în ultimele luni în contextul COVID-19.

Compania mamă, cea care în România deține operatorul telecom RCS&RDS, a realizat la 9 luni o pierdere de 23,5 milioane euro, față de un profit net de 24,9 milioane de euro în primele 3 trimestre din 2019. Indicatorul EBITDA ajustată a atins 47,9 milioane de euro, comparativ cu 52,3 milioane de euro în al treilea trimestru din 2019.

Mai multe detalii puteţi afla din raportul financiar trimestrial al Digi Communications.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.