Programul Rabla pentru electrocasnice 2020 s-a anulat. Totuşi, ediţia din 2021 ar putea începe devreme, chiar din ianuarie

Opinie

După mai multe amânări, programul Rabla pentru electrocasnice ediţia 2020 ar fi trebuit să înceapă în data de 15 decembrie. Din păcate Administraţia Fondului de Mediu a amânat acest eveniment major pe fondul unor aşa zise probleme de securitate. Am scris pe acest subiect mai multe articole cuprinzătoare.

Aşa cum era de aşteptat reluarea programului nu a mai fost posibilă în această lună, astfel că putem confirma faptul că programul Rabla pentru electrocasnice 2020 s-a anulat. Spun acest lucru pentru că bugetul aprobat şi alocat pentru anul acesta nu mai poate fi utilizat, astfel că pentru a porni programul este nevoie de aprobarea unui nou buget, cel pe 2021.

Ţinând cont de context, programul Rabla pentru electrocasnice 2021 ar trebui să înceapă foarte devreme anul acesta, poate chiar spre sfârşitul lunii ianuarie. Informaţia a fost confirmată de noul Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, cel care a declarat că programul va începe cel mai probabil în ianuarie 2021, imediat după ce bugetul va fi aprobat, iar aşa zisele probleme cu aplicaţia informatică vor fi remediate.

„Eu sper ca imediat după aprobarea bugetului să putem relansa acest program. Am avut o discuție lungă cu colegii în minister, din păcate ne-a prins sfârșitul de an, ne-au prins sărbătorile și sistemul nu era funcțional. De fapt, conducătorul instituției a plătit cu funcția pentru aceste greșeli. Este de nepermis ca un nou program atât de popular și atât de așteptat de toată lumea să eșueze din cauza unor greșeli umane. Este vorba de un sistem informatic, care trebuia să fie testat, trebuia să fie sigur și să nu ajungem în asemenea situație. În ianuarie, imediat ce vom avea bugetul aprobat, vom porni programul cu un sistem informatic care nu va mai da greș și așteptăm persoanele interesate să acceseze fondurile alocate pentru acest program, Rabla pentru electrocasnice”, a declarat acesta.

Ca o notă personală de final, nu vreau să fiu cârcotaş, însă şi acum cred că evenimentul din 15 decembrie nu a fost întâmplător. Dacă luâm în calcul şi amânările repetate de pe parcursul anului, tind să cred că deşi alocat, în realitate bugetul pentru acest program nu a existat. Poate de aceea au intrat pe 2021, să îl prindă în exerciţiul bugetar general de anul viitor.

Sursa: digi24.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.