Planul Renaulution – strategia Renault pentru următorii cinci ani

2021 - Renault 5 Prototype gAuto

Odată cu prezentarea planului strategic Renaulution al Grupului Renault, marca franceză și-a dezvăluit direcția de dezvoltare pentru următorii cinci ani și chiar mai departe. Cu Renaulution, marca Renault îmbrățișează schimbările de pe piață. Cu „Nouvelle Vague” (Noul val), Renault va aduce modernitate în industria auto, devenind un brand de tehnologie, servicii și energie curată.

Renault își va menține poziția de lider în tranziția energetică prin soluțiile electrificate și oferta pe hidrogen, oferind cel mai verde mix din Europa până în 2025. În ceea ce privește tehnologia, Renault va beneficia de „Software République”, un ecosistem deschis dedicat software-ului, datelor, securității cibernetice și microelectronicii. Acest lucru va alimenta gama Renault cu servicii conectate. Valoarea adăugată va proveni dintr-o repartiție mai bună a mixului produs în favoarea segmentului C, dezvoltarea de tehnologii de vârf și noi oportunități comerciale de-a lungul ciclului de viață al vehiculelor.

Planul strategic Renaulution vizează trei arii de competitivitate. Renault va evolua pentru a deveni:

  • o marcă tehnologică, având o abordare ecosistemică, pentru a scoate în evidență următoarea generație de producători de echipamente și furnizori de mobilitate. Acest ecosistem numit „Software Républiqueva permite Renault, altor membri fondatori și viitori parteneri să dezvolte abilități comune, să consolideze know-how-ul european și să ne asigure suveranitatea în tehnologiile cheie, de la Big Data la electronică. De asemenea, va permite Renault să-și echipeze vehiculele cu cele mai bune sisteme de inteligență artificială și securitate cibernetică.
  • o marcă de servicii, oferind cea mai bună conectivitate și servicii de înaltă tehnologie încorporate nativ în vehiculele noastre. În 2022, Renault va introduce My Link, un nou sistem de infotainment cu Google Built-in. Renault va fi primul producător de automobile care va aduce serviciile Google pe piața vehiculelor de volum.

    Devenind mai inteligente în fiecare zi, vehiculele noastre vor câștiga valoare în timp. De asemenea, vor trăi mai mult. În plus, Renault va încerca să întrerupă ciclul consumerist și să genereze valoare până la sfârșitul vieții vehiculelor, cu ajutorul Re-Factory din Flins (Franța). Fabrica va revizui peste 100.000 de mașini uzate pe an și va transforma vehiculele utilitare diesel în vehicule 100% electrice sau cu biogaz. Renault are, de asemenea, un avantaj clar în recondiționarea și reciclarea bateriilor. Controlul acestor elemente ale lanțului de valoare oferă potențialul de a genera noi perspective de afaceri și aduce beneficii suplimentare produsului.

  • un brand cu zero emisii, devenind astfel un lider al tranziției energetice. Provocând liderii de pe piața modelelor hibride cu ajutorul tehnologiei revoluționare E-TECH, Renault își va menține avantajul pe piața electrică cu noi game de produse bazate pe cele două platforme electrice dedicate: CMF-EV și CMF-B EV. Marca va oferi, de asemenea, soluții de propulsie cu hidrogen pentru vehicule utilitare. Obiectivul este de a avea cel mai „verde” mix de pe piața europeană. În gama sa, Renault va căuta atât să electrifice, cât și să-și optimizeze mixul de produse. O repoziționare va permite brandului să recâștige un loc marcant în segmentul C, consolidându-și în același timp poziția de lider în segmentul B. 14 noi modele vor fi lansate până în 2025 (șapte electrice și șapte în segmentele C și D) cu ambiția că aceste segmente superioare reprezinte 45% din vânzări până în același an.

În încercarea de a ne indica mai precis direcția pe care o va urma, producătorul francez a prezentat Renault 5 Prototype, ce reprezintă renașterea unui model emblematic, mai modern ca niciodată.

Renault 5 Prototype este un vehicul compact de oraș, care propulsează în viitor unul dintre succesele atemporale ale Renault și îi conferă un aspect modern, 100% electric. Vehiculul păstrează aerul simpatic al înaintașului său, cu o caroserie galbenă foarte „pop”. Echipa de design a lui Gilles Vidal s-a inspirat dintr-un model emblematic din trecutul Renault, R5. Renault 5 Prototype preia în mare parte designul modelului original. Abordarea modernă este evidentă în finisajele și materialele alese, care sunt inspirate din lumea electronicii, a mobilierului și a sportului.

Designul Renault 5 Prototype se bazează pe modelul emblematic din patrimoniul nostru, R5. Acest prototip întruchipează pur și simplu modernitatea, un vehicul relevant pentru timpul său: urban, electric, fermecător.” a declarat Gilles Vidal, director de design Renault.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.