Care sunt cele cinci companii interesate să cumpere divizia de smartphone-uri LG ? Avem şi o surpriză interesantă

Telefoane Mobile

Acest subiect, cel al ieşirii LG de pe piaţa telefoanelor inteligente, a luat amploare în ultimele ore în contextul în care CEO-ul LG, Kwon Bong-seok, a trimis o informare internă tuturor angajaţilor pentru a-i informa că anul acesta va avea loc o mare schimbare în divizia de smartphone-uri.

Chiar dacă nu a fost luată încă o decizie finală, se pare că cea mai plauzibilă variantă este aceea a vânzării afacerii. Reprezentanţii LG s-ar afla deja în discuţii cu potenţiali cumpărători, conform presei sud-coreene existând în acest moment cinci companii interesate de achiziţie:

  • grupul Vingroup din Vietnam – acesta vinde deja telefoane inteligente sub brandul VinSmart;
  • Facebook – ar fi o mutare interesantă, compania americană are puterea de a redresa brandul LG;
  • Google – dacă în cazul Facebook văd potenţial, în cazul Google nu mă risc să spun nimic. Ştim ce a făcut Google cu Motorola şi chiar ar fi păcat să se repete istoria;
  • BOE Display – unul dintre cei mai mari producători de display-uri din lume;
  • Volkswagen – surpriza de care v-am menţionat în titlu. Sunt încă neclare intenţiile ulterioare ale companiei germane.

Exceptând prima companie, observaţi că brandul LG atrage nume mari, tocmai de aceea mă gândesc la o eventuală vânzare.

Avem totuşi şi o alternativă, restrângerea activităţii prin ieşirea din segmentul premium. În categoriile entry-level şi mid-range LG se foloseşte deja de diverse companii ODM, astfel că se pot face reduceri de costuri semnificative. Din păcate această opţiune ar veni şi cu concedieri, aspect în contradicţie cu afirmaţiile CEO-ului LG, Kwon Bong-seok, cel care a spus că nimeni nu va fi dat afară.

Sursa: phonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.