Huawei neagă zvonurile legate de vânzarea brandurilor P și Mate (divizia de smartphone-uri)

Nu doar LG se află la bursa zvonurilor cu vânzarea diviziei de telefoane mobile, în aceeași situație ingrată ar fi ajuns și Huawei.

Au circulat zvonuri preluate de presa tech internațională cum că Huawei ar fi pregătit să vândă brandurile P și Mate (în esență, divizia sa de smartphone-uri). Asta după ce în urmă câteva luni au fost nevoiți să renunțe la brandul Honor.

Compania chineză a ieșit rapid în mass-media din țara sa natală și a infirmat zvonurile. Au reiterat faptul că vor dezvolta smartphone-uri premium în continuare și că nu renunță la piața de telefoane mobile (deși sunt sigur că le este mult mai greu, dacă nu de-a dreptul imposibil, în contextul în care nu au acces la componente).

Rămâne de văzut care sunt planurile Huawei pentru 2021. În SUA s-a instalat o nouă administrație, iar Huawei s-ar putea să renunțe la divizia de telefoane mobile spre a se concentra pe segmentul de telecomunicații (în speranța că așa vor fi scoși de pe lista de sancțiuni a SUA).

În 2020, Huawei a dezvoltat AppGallery (magazinul său de aplicații), a venit cu seriile P40 și Mate 40 ce impresionează în utilizarea de zi cu zi din multe puncte de vedere (cameră foto și video, design, autonomie, conectivitate).

Sursa: Gizmochina.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.