Synology prezintă primele sale HDD-uri (8, 12 sau 16 TB)

HDD-uri Synology HAT5300 Hardware

Am testat câteva NAS-uri Synology de-a lungul timpului, de fiecare dată am descoperit produse extrem de bine puse la punct, cărora cu greu le poți găsi puncte slabe. Acum, taiwanezii de la Synology anunță că intră pe piața de HDD-uri și oferă o soluţie completă ce implică atât sisteme de stocare tip NAS și RackStation, cât și propriile soluții de stocare.

HDD-urile Synology din seria HAT5300 sunt unităţi concepute special pentru companiile care solicită un nivel ridicat de performanță și fiabilitate maximă. Vor fi disponibile în capacități de 8, 12 și 16 TB, fiecare fiind specializată să ofere performanţe optime pentru mediile cu cerinţe ridicate de stocare.

Seria Synology HAT5300 asigură o interacțiune îmbunătățită cu sistemele Synology și DiskStation Manager, având un avantaj suplimentar prin prisma actualizărilor automate de firmware furnizate prin DSM.

Unitățile Synology HAT5300 oferă o viteză de până la 274 MB/s, fiind cu 23% mai rapide la viteza de citire secvențială în comparație cu alte unități din aceeași clasă. De asemenea, noile unităţi HDD oferă un volum de lucru de 550TB pe an, iar MTFF-ul declarat este de 2.5 milioane de ore. La capitolul siguranţă a datelor, este disponibilă o tehnologie cache cu scriere persistentă, ce asigură că datele stocate nu vor fi corupte în cazul unei pierderi bruşte de energie. Astfel, datorită acestor caracteristici, unitățile HAT5300 sunt construite pentru a excela în mediile de lucru 24/7.

În timpul procesului de dezvoltare am testat cele trei modele pentru un interval de peste 300.000 ore, pentru a ne asigura că acestea oferă o fiabilitate absolută pentru clienții noștri. Am creat unități extrem de optimizate pe care clienții noștri se pot baza că vor funcţiona perfect cu sistemele noastre, având totodată o integrare perfectă cu DSM.”, a declarat Peggy Weng, Product Manager Synology Inc.

HDD-urile Synology HAT5300 beneficiază de o garanție limitată a producătorului de 5 ani, ce include și suport tehnic și servicii de înlocuire hardware.

Unitățile HDD Synology HAT5300 cu capacități de stocare de 8 și 12 TB sunt disponibile deja prin intermediul distribuitorilor Synology la nivel global, în timp ce versiunea de 16 TB este așteptată să debuteze în perioada următoare.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.