Android ajunge în mașinile Ford, începând din 2023

Parteneriat Ford Google gAuto

Ford și Google au anunțat un parteneriat strategic unic, cu scopul de a accelera transformarea Ford și pentru a reinventa experiența de conectare a vehiculelor. În același timp, Ford a numit Google Cloud drept furnizorul său principal de servicii cloud, pentru a valorifica experiența Google la nivel mondial în domeniul datelor, al inteligenței artificiale (AI) și a învățării automate (Machine Learning – ML). Ca parte din acest parteneriat de 6 ani, începând din 2023, milioane de vehicule Ford și Lincoln vor folosi sistemul Android, precum și aplicații și servicii Google încorporate.

Totodată, Ford și Google pun bazele unui grup de lucru colaborativ – Team Upshift. Scopul acestui grup de lucru este de a dezvolta noi experiențe de cumpărare, de a crea oferte personalizate bazate pe datele interpretate și multe altele.

Pentru utilizatorul final, parteneriatul Ford – Google înseamnă, printre altele, apariția unui nou sistem de infotainment în mașinile Ford, unul ce va rula o versiune a sistemului de operare Android, adaptată automobilelor. Interfața va integra direct Google Assistant, Google Maps și acces la aplicații din magazinul Google Play, aplicații optimizate pentru a fi folosite în vehicul.

Sistemul Android din mașină va permite, de asemenea, dezvoltatorilor Ford și terților să creeze aplicații personalizate și mereu îmbunătățite, cu update-uri ce vor veni OTA – Over The Air.

Recunosc că sunt curios cum va arată noul sistem de infotainment Ford ce va rula Android, întrucât consider că SYNC, chiar și în cea mai recentă versiune, se prezintă cu o interfață ușor îmbătrânită.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.