Xiaomi a prezentat un smartphone concept cu display cascadă curbat la 88 de grade pe fiecare latură

Telefoane Mobile

Xiaomi a prezentat la sfârşitul acestei săptămâni un nou smartphone concept, unul cu display cascadă curbat la 88 de grade pe fiecare latură.

Device-ul are zona frontală acoperită aproape în totalitate de ecran, acesta neavând porturi sau butoane. Conform companiei chineze marea provocare a fost conceperea unui panou de sticlă de 88 de grade și integrarea 3D a acestuia. Finisarea pe toate cele patru laturi necesită echipamente de procesare a sticlei auto-dezvoltate, îndoire la cald la o temperatură de sub 800 de grade Celsius și presiune ridicată, patru instrumente diferite de finisare și peste zece proceduri complexe.

Pentru realizarea unui astfel de panou de sticlă curbat la 88 de grade s-au realizat mii de încercări. Pentru a atașa bucata de sticlă curbată la 88 de grade de ecranul flexibil, s-a utilizat o procedură inovatoare de lipire 3D.

Cu acest design nou aproape toate laturile telefonului sunt acoperite de ecran. Datorită celor 46 de tehnologii brevetate intern, porturile și butoanele fizice își pot exercita funcțiile prin alternative mai elegante.

Prin acest smartphone concept Xiaomi face un pas important către realizarea unui smartphone unibody fără porturi.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.