Hyundai şi Kia au anunţat că discuţiile cu Apple legate de dezvoltarea în comun a unui automobil electric au fost suspendate

gAuto

Luna trecută aflam că Apple şi Hyundai sunt aproape de a încheia un parteneriat de lungă durată în vederea dezvoltării în comun a unui automobil electric autonom, aşa numitul de presă Apple Car.

Din păcate în ultimele zile / săptămâni au tot curs informaţii pe surse despre acest proiect, detalii provenite din curtea grupului sud-coreean. Apple a fost întotdeauna foarte sensibilă la aceste scurgeri de informaţii şi tocmai din acest motiv ar fi oprit temporar discuţiile cu Hyundai şi Kia.

Zvonurile despre această suspendare a negocierilor au apărut la sfârşitul săptămânii trecute, iar în urmă cu doar câteva ore reprezentanţii Hyundai şi Kia au oferit o declaraţie prin care au confirmat la nivel oficial că discuţiile cu Apple legate de proiectul automobilului electric au fost sistate.

Este foarte probabil ca acest anunţ oficial să fie făcut la presiunea Apple, urmând ca în perioada următoare să se stabilească nişte reguli de comunicare mult mai stricte pentru a se evita situaţia din prezent.

Vestea suspendării negocierilor nu a picat bine pentru grupul sud-coreean, acţiunile Hyundai cunoscând o scădere de 4.2% (-2.1 miliarde de dolari din valoarea de piaţă), în timp ce acţiunile Kia au scăzut cu 12% (-4.3 miliarde de dolari din valoarea de piaţă).

Surse: 9to5mac.com, bloomberg.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.