Pe fondul vânzărilor reduse, Apple ar putea renunţa la producţia modelului iPhone 12 Mini chiar din trimestrul următor

Telefoane Mobile

Chiar dacă vânzările de iPhone-uri sunt foarte bune (în ultimul trimestru din 2020 au fost comercializate 81.9 milioane iPhone-uri, unităţi ce au generat venituri de 65.6 miliarde de dolari, în creştere cu 17% vs aceeaşi perioadă din 2019), există totuşi şi un călcâi al lui Ahile şi anume iPhone 12 Mini.

Se pare că acest model nu reprezintă decât 5-6% din totalul vânzărilor din noua serie iPhone 12, iar aceste rezultate dezamăgitoare pun presiune pe Apple. Conform analistului William Yang de la JP Morgan, compania americană se gândeşte foarte serios să renunţe la producţia acestui device chiar din trimestrul următor. În caz că se va lua această decizie, Apple ar putea acoperi golul creat prin suplimentarea producţiei de iPhone 12 Pro Max, smartphone care se vinde peste aşteptări.

De ce nu atrage iPhone 12 Mini ?

Explicaţiile pot fi multe, însă cele mai convingătoare sunt legate de autonomia modestă a device-ului, alternative mai accesibile precum iPhone SE 2020 sau chiar iPhone 11 şi dimensiunile terminalului (se pare că până la urmă nu sunt atât de mulţi doritori de telefoane foarte compacte).

Sursa: ubergizmo.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.