CEO-ul Huawei afirmă că iPhone 12 este cel mai bun smartphone din lume

Diverse

Aşa cum era de aşteptat, după schimbările majore de la Casa Albă din ultimele săptămâni, Huawei a revenit la sentimente mai bune faţă de Statele Unite ale Americii şi se arată dispusă să discute, să încerce poate chiar “o împăcare”.

CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a oferit prima declaraţie presei din era Biden, iar atitudinea acestuia a fost cât se poate de împăciuitoare. Acesta a declarat că “aş primi cu plăcere apeluri telefonice (de la președintele Biden), iar mesajul ar fi în jurul dezvoltării comune și succesului ambelor părți. SUA își dorește creștere economică și China dorește de asemenea creștere economică”.

Ren Zhengfei a ţinut să menţioneze că reluarea la capacitate maximă a producţiei Huawei ar însemna noi oportunităţi pentru furnizorii de componente din Statele Unite ale Americii, existând astfel beneficii pentru ambele părţi. Oficialul chinez nu a uitat nici de 5G şi a invitat companiile americane să folosească tehnologie 5G Huawei.

Într-o mică paralelă, CEO-ul Huawei a lăudat Apple şi a menţionat că iPhone 12 este “cel mai bun smartphone din lume”.

Fondatorul Huawei a respins şi zvonul legat de o eventuală vânzare a business-ului de smartphone-uri, acesta afirmând că nu vor vinde niciodată această divizie (renunţarea la brandul Honor a fost făcută cu foarte mare dificultate).

Rămâne de văzut ce atitudinea va avea administraţia Biden faţă de Huawei şi restul companiilor chineze aflate pe Entity List.

Sursa: scmp.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.