Directorul general al Volkswagen Group nu crede în maşinile cu motoare pe hidrogen

gAuto

Omenirea este în căutare de soluţii pentru a reduce poluarea globală, iar una dintre variante este de a transforma parcul auto global într-unul ecologic. Pentru a face acest lucru, într-un viitor apropiat trebuie să renunţăm la cât mai multe vehicule ce funcţionează cu combustibil fosil (benzină şi motorină în special).

Toată lumea îşi pune în prezent speranţa în maşinile electrice, unele ce nu poluează absolut deloc (şi aici sunt ceva discuţii legate de procesul de producţie al bateriilor, unul ce afectează destul de mult mediul înconjurător).

Au existat şi există în continuare voci care spun că şi maşinile cu motoare pe hidrogen ar putea deveni o soluţie în timp. Directorul general al Volkswagen Group, domnul Herbert Diess, consideră însă că motoarele pe hidrogen nu au un viitor în industria auto.

„Este timpul ca politicienii să accepte știința: hidrogenul verde este necesar pentru oțel, chimicale, aero,… și nu ar trebui să ajungă în mașini. Este mult prea scump, ineficient, lent și dificil de dezvoltat și transportat.” a declarat Herbert Diess pe contul său de Twitter.

Chiar dacă există ceva tehnologii în domeniu, niciun producător auto nu foloseşte la scară largă motoarele pe hidrogen deoarece întreg procesul este unul încă foarte scump.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.