Vivo a patentat un smartphone cu display pliabil spre exterior

Telefoane Mobile

Vivo pare a încerca să dezvolte un nou tip de smartphone, unul cu display pliabil spre exterior. Producătorul chinez şi-a patentat această idee la CNIPA (Chinese National Intellectual Property Administration), iar din documentele furnizate acestei autorităţi putem observa la ce s-au gândit inginerii Vivo.

Din imagini putem vedea un ecran lung (în stilul celui cinematic cu aspect 21:9) care se pliază până pe spatele device-ului. Acesta acoperă aproape o treime din spate, restul fiind rezervat camerei foto cu 5 senzori (unul dintre ei pare a fi periscop) organizată sub formă literei X.

Design-ul în sine este nou şi neobişnuit, forma acestui ecran aducând aminte de seria Motorola RAZR sau Samsung Galaxy Z Flip (chiar dacă stilul de pliere este diferit).

Nu ştim încă în ce stadiu se află cei de la Vivo cu acest smartphone, însă cu siguranţă o versiune comercială nu vom vedea prea curând (dacă tehnologia îi va lăsa, poate vom vedea un astfel de model prin 2022 – 2023).

Sursa: letsgodigital.org

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.