Vom avea oare un nou OnePlus ? Andy Rubin a cedat dreptul de proprietate asupra companiei Essential către Nothing

Diverse

În urmă cu doar câteva ore a apărut o informaţie (zic eu) importantă pentru noi, pasionaţii de smartphone-uri, deoarece are legătură cu Andy Rubin (cel care a pus bazele sistemului de operare Android şi fondatorul companiei Essential) şi Carl Pei (co-fondatorul OnePlus şi fondatorul Nothing).

În toamna lui 2020 Carl Pei a părăsit OnePlus din motive neelucidate încă (cei mai mulţi spun că noua strategie a companiei chineze nu a fost pe placul lui Carl Pei şi acesta a hotărât să iasă din scenă) şi a înfiinţat Nothing, un start-up ce se anunţă promiţător.

Iniţial se zvonea că Nothing lucrează la ceva căşti audio, însă cei la de 9to5google.com au descoperit de curând ceva ce mie îmi sună foarte bine. Se pare că Andy Rubin a cedat dreptul de proprietate Essential către Nothing, compania deţinută de Carl Pei.

Procesul de transfer a fost finalizat pe 6 ianuarie 2021 şi înregistrat la Oficiul Naţional pentru Proprietate Intelectuală din Marea Britanie. În acest moment Nothing poate utiliza în nume propriu tot ce înseamnă sau a însemnat Essential (logo, trademark, brevete, patente, tehnologii etc.).

Andy Rubin a încercat prin Essential să vină cu ceva diferit, însă singurul smartphone al companiei, Essential PH-1, a fost un eşec total. Printre cele mai importante cauze ale acestui insucces au fost preţul ridicat, disponibilitatea limitată (doar în Statele Unite ale Americii prin operatorul Sprint şi în Canada), lipsa unei strategii de marketing bine pusă la punct, camera foto mediocră şi chiar imaginea pătată de presupusul abuz sexual ce a stat la baza îndepărtării lui Andy Rubin din Google.

În acest moment Nothing ar avea ceva elemente pentru realizarea unui nou smartphone, unul care să respecte viziunea lui Carl Pei de “flagship killer”. Rămâne de văzut dacă această mutare va naşte un nou OnePlus sau dacă Nothing va folosi doar anumite brevete de la Essential pentru accesoriile sale viitoare.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.