HP cumpără brandul de gaming HyperX de la Kingston pentru suma de 425 milioane de dolari

Hardware

HP a anunţat în urmă cu doar câteva ore că a ajuns la un acord de achiziţie pentru întreg portofoliul de periferice de gaming HyperX al celor de la Kingston. Achiziţia se ridică la un total de 425 milioane de dolari.

Pentru această sumă HP va primi întreg portofoliul de periferice HyperX (tastaturi, căşti, microfoane, mouse-uri etc.) cu excepţia produselor tip DRAM, flash şi SSD.

“HyperX este lider global în domeniul perifericelor, iar produsele lor sunt populare și apreciate de către gamerii din întreaga lume. Suntem încântați să primim echipa HyperX în familia HP și le urăm bun venit. Vedem un potențial imens în domeniul perifericelor, iar adăugarea HyperX în portofoliul nostru va conduce la noi surse de inovație și creștere pe termen lung pentru afacerea noastră.” a declarat Enrique Lores, preşedintele şi CEO-ul HP Inc.

Piaţa de gaming pe PC va rămâne cea mai importantă şi în următorii ani, HP estimând că în 2023 industria de componente va valora peste 70 de miliarde de dolari, iar industria de periferice globale peste 12.2 miliarde de dolari în 2024.

Sursa: xda-developers.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.