Pentru a putea călători liber în interiorul Uniunii Europene vom avea nevoie de certificat digital de vaccinare anti Covid-19

Diverse

Mai multe state europene, în special cele a căror economii depind foarte mult de turism, au solicitat implementarea la nivelul Uniunii Europene a unui paşaport digital de vaccinare. Austria, Spania, Italia, Bulgaria şi Grecia susţin că aceste documente sunt necesare pentru a debloca turismul şi pentru a relaxa călătoriile.

În această seară a avut loc o întâlnire a Consiliului European, iar unul dintre cele mai importante subiecte a fost cel al certificatelor digitale de vaccinare. La sfârşitul acestei videoconferinţe cancelarul german Angela Merkel a declarat presei că “Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare.” Se pare că executivul european va avea nevoie de aproape 3 luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Cel mai probabil aceste paşapoarte digitale vor putea fi utilizate prin intermediul smartphone-urilor şi vor oferi acces în restaurante, la evenimente culturale, evenimente sportive sau pentru călătorii în scop turistic celor care au fost vaccinaţi anti COVID-19 (există varianta ca aceste documente digitale să fie oferite şi celor care s-au vindecat recent de această boală).

Sursa: reuters.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.