DxOMark îl poziționează pe Samsung GALAXY S21 Ultra sub GALAXY S20 Ultra: care sunt motivele?

De obicei, un smartphone testat de către DxOMark ajunge să fie mai bun de la o generație la alta. Aparent, această afirmație nu este confirmată de GALAXY S21 Ultra ce se situează cu cele 121 puncte sub scorul predecesorului – 126 puncte.

Mai întâi să parcurgem specificațiile la nivel de cameră foto principală din spatele celor două smartphone-uri sud-coreene.

Observați că avem de-a face cu o altă abordare pe partea de tele & zoom. În 2020 era un singur senzor și acum Samsung a preferat să aducă 2 senzori, iar rezultatele în opinia DxOMark nu se înalță nici măcar la nivelul predecesorului.

Scorurul pe foto este de 128, pe zoom de 76 la GALAXY S21 Ultra și 88 la GALAXY S20 Ultra, iar pe video a obținut 98 vs 106. Diferența fiind de 121 la 126 puncte. Cei doi senzori nu livrează un zoom mai bun față de ce aducea senzorul de la GALAXY S20 Ultra, iar pe video sunt curios de ce pierde puncte prețioase. Au fix aceleași elemente hardware, iar procesorul pe 5nm cu ISP mai bun ar trebui să ajute mai mult. Probabil, se mai rezolvă cu un firmware etc. Când am testat Samsung GALAXY S21 5G a primit 2 sau 3 update-uri și la fiecare se insista pe îmbunătățirile aduse la nivel de cameră foto și video.

Întregul material al DxOMark îl găsiți aici.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.