TOP 3: Smartphone-uri fără avans prin sistemul de rate al Digi Mobil

Sunt mai multe smartphone-uri listate prin sistemul de rate al Digi Mobil ce nu necesită plata unui avans. Culmea este că găsești smartphone-uri destul de bine puse la punct ca specificații (bineînțeles, trebuie să ne raportăm la segmentul din care fac parte – entry-level).

3. Motorola E7 Plus – 12 x 49 lei sau 599 lei;

Este adus în echiparea cu 4 GB RAM și 64 GB stocare (întradevăr, stocare mai ieftină de tip eMMC 5.1). Printre specificațiile sale aș aminti bateria de 5000 mAh cu încărcare la 10W (destul de înceată, dar discutăm de segmentul de buget), Android 10 în varianta aproape stoc, cameră principală de 48 Megapixeli cu f/2.2 + alt senzor de 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp, Qualcomm Snapdragon 460 + Adreno 610 la nivel de CPU + GPU. Lipsește Wi-Fi ac-ul, NFC-ul, iar portul de încărcare este de tip microUSB. Pierde puncte prețioase pe aici și ajunge pe poziția a 3-a.

2. Xiaomi Redmi 9 – 12 x 54 lei sau 649 lei;

Discutăm despre un best-buy pe acest segment de preț. Folosește un display cu rezoluție FHD+, luminozitate de 400 nits, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3, cameră principală cu 4 senzori (wide de 13 Megapixeli, ultrawide de 8 Megapixeli, macro de 5 Megapixeli și 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp), Wi-Fi ac, baterie de 5000 mAh cu încărcare la 18W, radio FM wireless, USB Type-C, jack de 3.5 mm, slot dedicat pentru cardurile microSD.

Digi Mobil îl listează cu 3 GB RAM și 32 GB stocare. Faptul că nu-l aduc direct cu 4 GB RAM și 64 GB stocare îl trage în jos față de ocupantul locului 1.

1. Motorola G8 Power – 12 x 58 lei sau 699 lei;

Motorola Moto G8 Power

Este adus cu 4 GB RAM și 64 GB stocare. La puncte PRO aș pune procesorul Qualcomm Snapdragon 665, upgrade-ul primit spre Android 11, ecranul IPS cu rezoluție FHD, camera cu wide, tele și ultrawide, ca bonus și un macro (mai rar o astfel de combinație pe segmentul ăsta de preț – wide de 16 Megapixeli, tele de 8 Megapixeli și ultrawide de 8 Megapixeli + 2 Megapixeli pentru macro), baterie de 5000 mAh cu încărcare la 18W, USB Type-C, jack de 3.5 mm, difuzoare stereo.

Sunt și două minusuri: lipsă NFC și lipsă Wi-Fi ac. Recenzia completă o găsiți aici.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.