Porsche a lansat primele sale biciclete electrice. Preţurile pleacă de la 8549 dolari

Hardware

Porsche a intrat oficial pe piaţa bicicletelor electrice, compania anunţând primele sale două modele: Porsche eBike Cross şi eBike Sport.

Ambele biciclete sunt inspirate ca design din noua maşină electrică Porsche Taycan Cross Turismo şi au preţuri pe măsură:

  • Porsche eBike Cross – 8549 dolari;
  • Porsche eBike Sport – 10700 dolari.

Porsche eBike Cross este o bicletă offroad cu cadru din fibră de carbon, suspensie completă, frâne cu disc hidraulic Magura-MT Trail, sistem mecanic Shimano XT pentru schimbarea rapidă a vitezei şi motor electric Shimano EP8. Bicicleta poate atinge o viteză maximă de 25 km / h în mod electric şi cântăreşte 22 de kilograme.

Porsche eBike Sport este varianta de oraş, de utilizare de zi cu zi. Aceasta beneficiază de un cadru din fibră de carbon, motor Shimano EP8, ghidon cu afişaj color Shimano, lumini LED M99 încorporate în cadru, frâne cu disc hidraulic Magura şi amortizor spate Fox.

În general specificaţiile de pe cele două biciclete sunt similare, cu menţiunea că varianta Cross are un cadru mai solid, ceva elemente mai rigide pentru un plus de siguranţă şi cauciucuri specifice pentru offroad.

Porsche eBike Cross şi eBike Sport au fost dezvoltate în colaborare cu expertul în biciclete electrice Rotwild, vor fi fabricate în Dieburg, Germania şi vor fi disponibile la vânzare din această primăvară la dealerii Porsche.

Sursa: techcrunch.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.