Telekom Romania Communications va proteja Banca Naţională a României de atacuri cibernetice tip DDoS

Retelistica

Banca Naţională a României a organizat o licitaţie pentru achiziționarea unui sistem de securitate informatică ce va permite instituției să detecteze și să răspundă la atacuri cibernetice de tip DDoS.

Singura ofertă a venit din partea Telekom Romania Communications, una care a respectat atât costurile, cât şi condiţiile, devenind astfel câştigătoare. Contractul este unul pe 6 luni şi are o valoare atribuită de 2.54 milioane lei fără TVA.

În caietul de sarcini se arată că “sistemul va permite asigurarea unui înalt nivel de disponibilitate a serviciilor informatice publicate de către BNR în internet, respectiv a mijlocelor de comunicare cu publicul larg, a sistemelor de distribuție a informațiilor de natură publică care decurg din obligațiile legale de informare și responsabilități specifice băncii central.”

“Cele două compenente ale soluției de protecție vor fi furnizate de la un singur producător pentru a garanta semnalizarea automată a atacurilor volumetrice în derulare și filtrarea traficului internet în cadrul unei infrastructuri de tip cloud asigurată de către producător”, se mai precizează în caietul de sarcini al licitației.

Practic Telekom Romania Communications va trebui să asigure în această perioadă de 6 luni atât echipamentele hardware, cât şi serviciul de redirecţionare şi filtrare tip cloud necesar în acest tip de atac volumetric.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.