Amazon își mărește echipa din România: trei birouri noi și peste 3000 de angajați până la sfârșit de 2021

Am observat de-a lungul timpului că există o așteptare legată de lansarea Amazon în România, un rival de seamă pentru eMAG. Aș spune că Amazon se află deja în țara noastră, cu o echipă de peste 2500 angajați, iar până la sfârșit de an vor adăuga alte trei birouri noi și 500 locuri de muncă.

Da. știu. Este așteptat Amazon în varianta locală, dar cine știe. Când piața locală va fi suficient de matură vor decide că este cazul să vină și aici. Au deschis de curând în Polonia.

Cum este structurată echipa Amazon din țara noastră?

  1. Biroul din București cu echipele Engineering Center, Technology Development, Speech și Language Solutions for Alexa, Alexa Product Testing. Se ocupă de dezvoltarea soluțiilor tehnologice și optimizarea operațiunilor Amazon;
  2. Biroul din Timișoara urmează a fi deschis în trimestrul al 2-lea din 2021. Se va concentra pe Amazon Devices (inclusiv dispozitivele de securitate Ring);
  3. Biroul din Iași ce va găzdui Retail Business Suport (se asigură că produsele Amazon și disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienți, sprijină partenerii de vânzări și echipele dedicate categoriilor de produse). În 2023, Amazon se va muta în Palas Campus din Iași și înțeleg că întreaga echipă locală urmează a fi consolidată. În biroul nou de acolo vor fi aduse echipe pentru Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support, Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT și Content Creation Tools.

Declarație oficială:

„Suntem foarte bucuroși să deschidem noile birouri și să adăugăm încă 500 de locuri de muncă în Timișoara și Iași. Noile birouri vin cu multe oportunități pentru profesioniștii din domeniile software și operațiuni, care vor avea șansa să inoveze și să îmbunătățească produsele și serviciile noastre ce sprijină clienții Amazon din întreaga lume. In viitor, echipele noastre în creștere vor beneficia de clădiri de birouri moderne cu facilități de cea mai bună calitate și de o colaborare și susținere îmbunătățite. Suntem încântați că ne putem continua investițiile în România și mândri de impactul pe care îl avem în Timișoara, Iași și București prin recrutarea celor mai buni profesioniști din țară și din lume”, a declarat Octavian Tănase, General Manager, Amazon România.

Recrutarea se află în derulare, iar mai multe informații găsiți pe pagina dedicată. (puteau să facă și ei o pagină locală securizată cu certificat SSL, că vorbim de un gigant internațional).  Înțeleg că Amazon a deschis primul birou în țara noastră de prin 2005 și de-a lungul timpului au investit peste 100 milioane euro.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.