Evolio a intrat în insolvență

Diverse

Televoice Grup este compania din spatele Evolio și conform Profit.ro a intrat în procedura de insolvență.

Liviu Nistoran a pornit Televoice Grup în 2002, iar din 2007 a lansat primele produse sub brandul Evolio. Dacă îmi amintesc corect la început au reușit a intra destul de bine pe piața de GPS-uri. După aceea au prins boom-ul date de tabletele Android din categoria entry-level.

Pe segmentul de smartphone-uri nu au reușit niciodată să ating un market share la nivelul rivalului brașovean.

Da. A fost o perioadă când am testat produse Evolio (telefoane mobile, tablete etc). Concurența a devenit din ce în ce mai puternică, iar Televoice Grup nu a reușit să găsească noi nișe pe care să le exploateze la maxm. Au încercat pe partea de biciclete electrice, scutere și alte gadgets etc.

Vârful din punct de vedere al cifrei de afaceri l-au atins în 2013 – 18.3 milioane lei (peste 4.2 milioane euro la cursul euro din vremea respectivă). La sfârșitul lui 2019 aveau datorii de 12.9 milioane lei de la 13.3 milioane lei în 2018. Numărul de angajați a ajuns la 2 în 2019, de la 21 în 2017.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.