OPPO Find X 2021 sau cum arată primul smartphone rulabil

În urmă cu câteva zile am primit ocazia de a face un hands-on de 30 minute cu OPPO Find X 2021. Nu sunt prea multe de relatat după o perioadă atât de scurtă, dar discutăm despre un dispozitiv ce va constitui baza pentru o generație nouă, generație ce s-ar putea să fie adusă și în țara noastră.

Trebuie să fac o scurtă introducere.

Mă uitam mai zilele trecute la un smartphone folosit de cineva și din față nu-mi dădeam seama ce dispozitiv este. Nu neapărat să știu numele său complet, nu-mi dădeam seama nici măcar ce marcă este. Toate arată la fel, înainte nu aveam astfel de pseudo-probleme. Pe partea de design am impresia că s-a ajuns deja la un maxim pe formatul actual.

Folosesc un smartphone cu ecran de 6.9 inch în poziția de daily driver și recunosc că uneori mi-aș dori să fie ceva mai compact. Sunt momente când apreciez ecranul mare (YouTube, jocuri etc), dar și situații în care nu m-aș supăra să încapă mai ușor în buzunar.

@gadgetroOPPO Find X 2021 – Future is here! ##oppo ##findx2021♬ Leyla – Mesto

OPPO s-a gândit la această problemă și a dezvoltat un smartphone rulabil – Find X 2021. Mecanismul de pliere permite trecerea de la un display de 6.7 inch spre 7.4 inch. Telefonul are două componente, una fixă și alta mobilă. Partea mobilă va permite rularea display-ului între cele două formate.

Glisezi ușor pe lateral dreapta și telefonul începe să prindă viață în mâinile tale. Specificațiile hardware sunt identice cu cele de la OPPO Find X2 (Qualcomm Snapdragon 865, 8 GB RAM și 128 GB stocare etc). La bază se află un port USB type-C, două difuzoare și un microfon. În lateral dreapta se află cititorul de amprentă ce are și rol de buton de power. Camera principală are trei senzori și dublu LED flash, unul dintre senzori are 48 Megapixeli. Mă rog, nu contează setup-ul hardware. Important este cum se simte mecanismul, iar ca prim contact aș spune că nesperat de bine.

Mi se pare a fi peste GALAXY Fold de la Samsung și Mate Xs de la Huawei, nu ai nicio dungă pe display, nicio cută etc. Plus că așa s-ar putea să avem și noi smartphone-uri mai ușor de strecurat în buzunar, iar la nevoie putem miza pe un display mai mare. Este de efect să urmărești cum imaginea se scalează în timp real pe un format nou.

Da, Find X 2021 este un pas în direcția corectă.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.