ATP Trucks Automobile lucrează la primul autobuz electric românesc

gAuto

ATP Trucks Automobile, producător local de autovehicule de transport rutier şi persoane, a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia ne informează că în foarte scurt timp va intra pe o nouă piaţă, cea a autobuzelor electrice.

Compania are în lucru un prototip aflat deja în proces de omologare la nivel european. Autobuzul denumit comercial UpCity va fi prezentat oficial în luna mai a acestui an şi va avea următoarele specificaţii:

  • 83 locuri, cu menţiunea că va putea fi configurat opţional cu până la 90 de locuri;
  • 25 (+1) dintre locuri vor fi pe scaune;
  • autonomie de 200 de kilometri, cu menţiunea că aceasta poate fi extinsă opţional până la 360 de kilometri;
  • podea joasă;
  • 3 uşi;
  • baterie furnizată de gigantul CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited).

Clienţii vor beneficia de servicii specializate de mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb pentru autovehicule – originale dar şi aftermarket, asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru achiziţie şi vânzare auto, posibilitatea de a recepţiona oferte prin platforme de licitaţii, finanţare şi asigurări auto.

“Contextul actual generat de infrastructura problematică în oraşe, parcurile de autobuze îmbătrânite, poluante şi costisitoare, cu impact direct în bugetele locale, criza de sănătate care ne-a arătat că transportul în comun trebuie să fie unul sigur, economic şi igienic, împreună cu nevoia de a seta cât mai repede cum arată construită şi dezvoltată o nouă reţea de drumuri urbane adaptată oraşelor Smart din secolul XXI, a condus spre decizia acestui nou proiect îndrăzneţ pentru ATP Group. Este un demers pur românesc şi absolut necesar. UpCity este un produs inovator, care nu depinde de infrastructura rutelor existente şi care va ţine pasul cu tehnologia.”, a declarat Mircea Cirţ, Preşedintele ATP Group.

Sursa: news.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.