Update: Volkswagen îşi va schimba denumirea în Voltswagen în SUA pentru a promova noile maşini electrice

gAuto

După scandalul Dieselgate numele Volkswagen nu a mai fost atât de apreciat în SUA, iar compania germană caută soluţii de a mai redresa (cât se poate) acest aspect.

Ceea ce iniţial a pornit ca un zvon, a fost confirmat astăzi oficial chiar de către Volkswagen SUA. Pentru a-şi schimba imaginea de producător auto cu motoare cu combustie internă, în producător auto de vehicule electrice, Volkswagen îşi va schimba numele în această ţară în Voltswagen (o combinație între numele istoric al companiei și cuvântul Volt – unitate de măsură a tensiunii electrice).

“Poate că am schimbat K cu T, dar nu am schimbat angajamentul brandului de a produce cele mai bune vehicule pentru oamenii din întreaga lume”, a afirmat Scott Keogh, directorul general al Volkswagen America.

Marca Voltswagen urmează să fie amplasată pe mașini alături de sigla tradițională cu o diferenţă: sigla de pe mașinile cu combustie va rămâne desenată pe fundal albastru închis, iar cea folosită pe vehiculele electrice va avea un fundal albastru deschis.

Denumirea de Voltswagen ar urma să fie folosită oficial din luna mai.

Update: Păcăleală de 1 aprilie apărută prea devreme în presă.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.