Bursa zvonurilor: LG va anunţa pe 5 aprilie închiderea diviziei de telefoane mobile

Telefoane Mobile

Chiar dacă suntem la rubrica “bursa zvonurilor”, mai toate sursele din Coreea de Sud indică inevitabilul: LG va anunţa pe 5 aprilie închiderea diviziei de telefoane mobile.

Se pare că în acea zi va avea loc o şedinţă extraordinară a consiliului de administraţie a grupului LG, şedinţă în cadrul căreia se va device soarta diviziei mobile. Toate informaţiile merg în aceeaşi direcţie şi anume că LG îşi va închide ramura producătoare de smartphone-uri.

Reprezentanţii LG s-au gândit până de curând la o vânzare a LG Mobile, însă negocierile dintre compania sud-coreeană şi potenţialii cumpărători au eşuat. Discuţii avansate au existat cu Vingroup din Vietnam (acesta vinde telefoane la nivel regional prin brandul VinSmart) şi producătorul auto Volkswagen.

LG s-a retras din producţia de smartphone-uri încă de la începutul lunii martie. Atunci compania a decis să amâne pe termen nedefinit prototipul său de smartphone rulabil şi a anulat lansarea flagshipului pregătit pentru prima parte a acestui an (în categoriile entry-level şi mid-range LG folosea deja diverse companii ODM).

Sursa: koreatimes.co.kr

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.