Consiliul Concurenței investighează relația dintre Samsung Electronics și Altex, Flanco și eMAG privind eventuale practici de fixare a prețurilor

Consiliul Concurenței a efectuat mai multe inspecții inopinate la sediile Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail și Dante Internațional (ce se află în spatele eMAG).

Care este motivul?

Pe Platforma Avertizorilor de Concurență au fost oferite mai multe informații ce au dus la aceste inspecții autorizate de către Curtea de Apel București.

Este vizată relația dintre Samsung Electronics România SRL, Altex România SRL, Flanco Retail SRL și Dante Internațional SA.

Am selectat câteva paragrafe importante din comunicat:

Inspecțiile s-au derulat în cadrul unei investigații privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piața produselor electronice și IT&C din România.”

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.”

eMAG a primit o amendă consistentă de 6.7 milioane euro în 2020. Detalii pe aici.

Sursa: ConsiliulConcurentei.ro

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.