Este oficial! LG a închis divizia de telefoane mobile

Este o veste tristă, dar așteptată. LG nu mai este de mult timp un jucător important, iar pierderile înregistrate trimestrial au făcut compania sud-coreeană să pună punct pentru business-ul de telefoane mobile.

Erau informații în acest sens de o bună perioadă de timp la bursa zvonurilor.

LG Nexus 5;

Ce este trist?

    1. Faptul că LG nu a găsit un client pentru divizia sa de smartphone-uri, unul care să preia business-ul și să-l ducă mai departe. Discutăm despre o rețea de distribuție internațională, despre personal calificat la nivel de R&D, un brand recunoscut global etc.
    2. Dispare un jucător ce de-a lungul timpului a inovat și nu s-a limitat în a copia ce funcționează la unul sau altul. Avem nevoie de jucători capabili să joace distinct față de trendurile din piață, să inoveze și să joace diferit.

Official Announcement on LG Mobile Business

We are truly grateful for your support of LG mobile products and want to…

Publicată de LG Mobile pe Duminică, 4 aprilie 2021

Pe website-ul LG sunt oferite mai multe informații. Cei ce folosesc un smartphone LG pot sta linistiți. Vor avea garanție în linie cu prevederile din fiecare țară în parte, suport pentru piese și software etc. Acum fie vorba între noi este evident că asta este valabil pe 1 – 2 ani. Vom mai găsi smartphone-uri LG în oferta magazinelor, până când stocurile se epuizează.

LG G4;

Sunt curios câtă vreme va mai rămâne Sony în piața de smartphone-uri. Printre brandurile consacrate ce au ieșit pe ușa din spate se află HTC și BlackBerry, Nokia prin HMD Global este mai degrabă o amintire a ce au realizat la un moment dat, iar Motorola aș spune că se află într-o poziție oarecum similară, mai ales că ambițiile Lenovo sunt cunoscute. Mă rog, este evident că Motorola și Nokia / HMD Global activează în continuare sub acționariat chinezesc și încearcă să aibă un cuvânt de spus.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.