Autorităţile de reglementare din China au amendat gigantul Alibaba cu 18 miliarde yuani (echivalentul a 2.3 miliarde de euro)

Diverse

Vă mai aduceţi aminte de cazul Jack Ma (fondatorul grupului Alibaba) din toamna anului trecut ? Între timp Jack Ma a apărut, însă “verificările” asupra companiilor sale au continuat, iar săptămâna aceasta am primit un prim deznodământ: autorităţile de reglementare din China au amendat gigantul Alibaba cu 18 miliarde yuani (echivalentul a 2.3 miliarde de euro).

Conform oficialilor chinezi, din 2015 Alibaba a încălcat în mod repetat reglementările antimonopol şi cele privind abuzul de poziţie dominantă. Amenda impusă de autorităţile din China este cea mai mare din istorie acordată unei companii pentru practici anticoncurenţiale.

Alibaba a anunţat deja prin intermediul unui comunicat de presă că “acceptă sancţiunea cu sinceritate şi va asigura îndeplinirea acesteia cu determinare”.

În decembrie 2020 aceleaşi autorităţi de reglementare au suspendat ieşirea pe bursă a Ant, filiala tehno-financiară a Alibaba, care era aşteptată să fie cea mai mare din istorie, cu venituri estimate la 37 miliarde de dolari.

Toată această agitaţie din jurul grupului Alibaba a pornit în octombrie 2020, atunci când Jack Ma a ţinut un discurs în cadrul Shanghai Bund Financial Summit, discurs critic la adresa autorităţilor de reglementare din ţara sa, afirmând că noile reglementări impuse de statul chinez încetinesc procesul de dezvoltare a diverselor tehnologii.

După această declaraţie Jack Ma şi firmele sale au fost luaţi în vizor de autorităţile chineze.

Sursa: reuters.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.