De ce este important să folosești un VPN?

Software

În epoca smartphone-urilor, a dispozitivelor inteligente și a Internetului obiectelor (IoT), ar trebui să fie evident pentru majoritatea utilizatorilor că protejarea tuturor dispozitivelor dvs. cu un VPN, precum și alte măsuri de securitate, ar trebui să fie o necesitate. Principalul motiv pentru care folosim o rețea privată virtuală este protejarea și ascunderea datelor noastre private, iar acum, când datele noastre private sunt peste tot, toate dispozitivele noastre trebuie protejate. 

Atât persoanele familiare cu securitatea internetului, cât și cei care sunt conștienți de protecția datelor lor înțeleg că păstrăm duplicate ale datelor noastre private pe dispozitivele noastre mobile și că toate dispozitivele noastre partajează de obicei aceleași parole salvate și sunt utilizate pentru a accesa aceleași site-uri web. Deși această interconectivitate este un lucru bun din perspectiva utilizatorului final și ne permite să folosim orice dispozitiv, aceasta înseamnă, de asemenea, că dacă unul dintre dispozitivele dvs. este compromis de un software rău intenționat sau de un hacker, toate dispozitivele dvs. vor fi compromise.

Este legal să folosiți un VPN?

Utilizarea VPN este legală în majoritatea țărilor, dar, potrivit furnizorului de VPN CyberGhost, utilizarea VPN este ilegală în Emiratele Arabe Unite, Turcia, China, Coreea de Nord, Arabia Saudită și Rusia. Vladimir Putin a interzis recent utilizarea VPN în Rusia. Uneori confidențialitatea depinde de un VPN, așadar, rețineți că așa-numita alternativă de server proxy la VPN este, de asemenea, ilegală în multe țări, care consideră că orice formă de falsificare IP este ilegală, nu doar acele servicii etichetate ca VPN-uri.

De ce ar trebui să accesați internetul printr-un VPN pe mai multe dispozitive?

Deși există mai multe motive generale pentru care ar trebui să vă conectați la internet utilizând un VPN , fiecare dispozitiv are de obicei câteva avantaje suplimentare care se vor arăta atunci când utilizați un VPN și, mai ales, când utilizați un VPN bun. Mai ales atunci când utilizați un VPN pentru mai multe dispozitive, este important ca furnizorul să aibă experiență în service-ul mai multor platforme diferite.

Așa cum am menționat anterior, principalul motiv pentru care toată lumea ar trebui să utilizeze un VPN este securitatea și anonimatul internetului, unul fiind foarte conectat la celălalt. Dacă nimeni nu te poate vedea online și nu îți poate urmări adresa IP, nu îți va putea fura datele. Un VPN bun vă va face atât anonim, cât și sigur, precum va oferi și alte beneficii pe toate dispozitivele dvs.

Unele dintre celelalte avantaje sunt accesul la mass-media din întreaga lume, inclusiv cele care pot fi interzise sau indisponibile în țara dvs. Accesarea bazei de date Netflix din SUA folosind consola pentru a viziona emisiunile preferate din confortul sufrageriei este într-adevăr ceva ce ar trebui să experimentați, mai ales atunci când știți că sunteți în siguranță față de hackeri și hoți de identitate.

Ce dispozitive ar trebui protejate?

Răspunsul ușor la această întrebare este că fiecare dispozitiv pe care îl dețineți și care are un sistem de operare intern ar trebui să fie conectat la internet utilizând un VPN. Acesta nu este un răspuns ușor pentru toată lumea, deoarece ai putea avea dispozitive în casa ta care pot fi sparte chiar și atunci când nu știi că sunt conectate.

Cei mai evidenți candidați pentru o conexiune VPN sunt computerul personal, laptopul, desktopul sau oricare dintre computerele Apple, precum și telefonul, tableta, consola de jocuri și routerul Wi-Fi. În afară de aceste dispozitive care sunt obișnuite în majoritatea caselor, este posibil să aveți și dispozitive inteligente, cum ar fi un televizor sau chiar un frigider, care are un sistem de operare de bază și ar trebui protejat. Acesta este motivul pentru care este important să nu uitați niciodată să vă conectați routerul printr-o conexiune VPN, deoarece majoritatea dispozitivelor dvs. se vor conecta acolo și vă va oferi prima linie de apărare împotriva oricărui software rău intenționat și a persoanelor pe care ar putea să le obțineți. informațiile dvs. private.

Când vă conectați dispozitivele, este crucial să vă puteți conecta toate dispozitivele primare simultan și să vă asigurați că veți avea o conexiune stabilă și rapidă pe toate. Cel mai bine este să aveți mai multe conexiuni VPN de la același furnizor VPN, iar cu furnizorii premium de ultimă generație, cum ar fi Le VPN, puteți avea cinci conexiuni VPN simultane în cadrul aceluiași plan de abonament, care vă pot proteja toate dispozitivele în același timp timp, fără niciun impact asupra vitezei sau calității conexiunii.

Ar trebui să fie conectate și dispozitivele tale inteligente?

Acesta este un „da” foarte ferm, deoarece televizorul dvs. inteligent și Apple TV pot avea mai multe informații private stocate în ele decât v-ați putea da seama, precum și probabil că au aceeași parolă ca unele dintre celelalte dispozitive, făcându-vă dispozitivul inteligent de multe ori un teren pentru un hacker care intenționează să fure informațiile dvs.

Deși este posibil ca aceste dispozitive să nu aibă întotdeauna un sistem de operare în sensul tradițional al modului în care aveți un desktop cu toate pictogramele, acestea sunt computere în sine și au mai multe funcții care pot fi utilizate de dvs., de utilizator sau de cineva cu intenții mai rele.

De ce să vă conectați routerul de acasă la un VPN?

Nu în ultimul rând, conectarea routerului dvs. de internet printr-un VPN ar proteja chiar și acele dispozitive pe care nu le-ați prezis, care devin numeroase în lumea IoT. Acesta va furniza un VPN pentru dispozitivele conectate, care vor fi toate protejate.

Evident, acest tip de conexiune are mai puține opțiuni decât cea pe care o utilizați direct pe computer sau dispozitiv mobil, deoarece nu veți putea schimba locația la care routerul dvs. se conectează la fel de ușor, dar acesta este un preț mic de plătit, și puteți accesa oricând setările pentru a schimba serverul VPN dorit.

Când furnizați VPN pentru mai multe dispozitive, acest lucru înseamnă că până și prietenii dvs. care vin să vă viziteze și să se conecteze la Wi-Fi vor avea internet securizat, unde vor fi anonimi, fără a menționa toate dispozitivele inteligente pe care cel mai probabil le vom avea în viitorul apropiat.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.