Utilizatorii de device-uri iOS ar putea plăti în viitor pentru a avea acces complet la Facebook sau Instagram

Software

Disputa dintre Apple şi Facebook se extinde la lună la lună, fiecare companie susţinându-şi punctul de vedere vocal, cât să audă toată lumea.

Apple a anunţat că prin actualizarea la iOS 14.5 va permite utilizatorilor să fie sau nu de acord ca aplicaţiile să le urmărească activitatea, iar această noutate a picat cum nu se poate mai rău pentru Facebook. Este ştiut faptul că toate aplicaţiile Facebook îţi urmăresc activitatea pas cu pas, acestea folosind inclusiv microfonul pentru a-ţi asculta discuţiile (am povestit pe subiect la începutul acestui an).

Conform oficialilor Facebook acest lucru se întâmplă pentru ca fiecare dintre noi să avem reclame targetate, reclame de interes. Prin această metodă toată lumea are de câştigat: noi ca utilizatori că primim reclame ce ne-ar putea fi utile, afacerile care se promovează că ajung la acei oameni ce le-ar putea creşte vânzările şi Facebook că este plătit din comisioane.

Observaţi un conflict de interese aici ?

Apple spune că fiecare utilizator este liber să facă ce vrea, Facebook consideră că urmărirea activităţii ar trebui să fie asigurată de Apple pentru a putea ajuta micii întreprinzători (bine că şi Facebook ar pierde foarte mulţi bani prin retragerea reclamelor).

Într-o uşoară disperare Facebook a început să informeze utilizatorii de device-uri cu iOS că de ei depinde dacă aplicaţiile sale (Facebook, Instagram etc.) vor rămâne gratuite. Foarte probabil ca într-un viitor nu foarte îndepărtat cei care vor permite aplicaţiilor să îi urmărească vor avea în continuare acces gratuit, în timp ce restul ar putea plăti o sumă de bani pentru a beneficia de toate facilităţile.

Nu ştim cum se va întâmpla, vor mai fi multe discuţii pe subiect, însă în acest moment de ce parte a baricadei sunteţi ? (mă refer la utilizatorii de iOS)

Sursa: gizchina.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.