Este oficial ! Programul Rabla pentru electrocasnice ediţia 2021 începe pe 14 mai şi are un buget total de 75 milioane de lei

Diverse

Reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au ajuns într-un final la un consens şi au transmis oficial prin vocea domnului ministru Tánczos Barna că programul Rabla pentru electrocasnice ediţia 2021 va începe vineri, 14 mai.

Bugetul alocat pentru ediţia de anul acesta este de 75 milioane lei, aproape dublu comparativ cu cel al ediţiei anulate din 2020 de 40 milioane lei. Acesta ar trebui să fie suficient pentru peste 150.000 de noi device-uri.

Ministrul Tánczos Barna a declarat în direct la Digi24 că “regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe şi maşina de uscat rufe. Sunt cele trei cu care pornim. Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program, după care, la o săptămână, porneşte partea programului pentru cele trei componente: maşini de spălat rufe (și mașinile de spălat vase intră în program), mașini de uscat rufe şi frigidere, a explicat ministrul mediului. O etapă ulterioară este dedicată pentru laptopuri, tablete şi televizoare.”

O altă menţiune a domnului ministru, pentru care însă nu a oferit prea multe detalii, a fost legată de tablete şi laptopuri, afirmând că în cazul acestor două categorii vor exista excepţii pentru a ajuta familiile ce nu îşi pot trimite copiii la şcoală. Bănuiesc că în acest caz se vor emite vouchere fără a mai fi necesar de predat un alt produs la schimb sau, în cel mai rău caz, va putea fi predat la schimb orice alt echipament vechi din casă.

Mai multe detalii detalii despre valoarea voucherelor, despre ce produse trebuie date la schimb, despre datele exacte de pornire per categorie vom afla săptămâna viitoare prin intermediul unui document oficial publicat de AFM.

Acum că aşteptarea a luat sfârşit, vă schimbaţi ceva în casă prin intermediul acestui program ? Eu da, un televior smart de 80 inch în camera copilului.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.