Harley-Davidson a anunţat lansarea LiveWire, divizie a companiei axată pe producţia de motociclete electrice

gAuto

Nu sunt mare fan motociclete, nu am mers niciodată cu un astfel de vehicul, însă informaţiile din acest articol ne dovedesc că şi această piaţă merge în aceeaşi direcţie ca cea auto, adică cea a electricelor.

Cunoscutul producători Harley-Davidson a anunţat lansarea oficială LiveWire, o nouă divizie în cadrul companiei ce se va axa doar pe producţia de motociclete 100% electrice. Vehiculele vor fi promovate sub brandul LiveWire, iar primul model va fi prezentat oficial în luna iulie a acestui an.

„Ne asumăm oportunitatea de a conduce și de a defini piața EV pe segmentul motocicletelor. LiveWire intenționează, de asemenea, să inoveze și să dezvolte tehnologii care să fie aplicabile în viitor motocicletelor electrice Harley-Davidson.” a declarat directorul executiv Harley-Davidson, Jochen Zeitz.

Compania americană a prezentat în 2019 o primă motocicletă electrică, una denumită chiar Harley-Davidson LiveWire. Aceasta are un preţ în acest moment de 29.799 dolari.

Sursa: theverge.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.