Kärcher investeşte 20 de milioane de euro şi deschide o nouă fabrică în România

Hardware

Kärcher are în România două linii mari de activitate: echipamente profesionale de curățare (destinate clienților din diverse industrii), respectiv produse de curățare de uz casnic adresate clientului final. Compania deţine în prezent o fabrică de aspiratoare și alte aparate de curățenie în Curtea de Argeş, fabrică inaugurată în 2016 după o investiţie de 15 milioane de euro.

Kärcher a anunţat că în luna octombrie a acestui an va deschide o a doua fabrică tot în Curtea de Argeş, o unitate în care se vor investi 20 de milioane de euro. După această investiţie se va ajunge la un total de 1000 de angajaţi în ţara noastră.

“Din 2022, vom avea o capacitate de producție de 4,2 milioane de unități. Acestea vor fi exportate în toată lumea”, a anunțat Lilia Sedlar, președinte regional Kärcher în Europa de Est.

În 2020 business-ul de furnizare de echipamente de curățenie Kärcher din România a crescut cu 17% ajungând la un total de 23 de milioane de euro. Pentru 2021, compania și-a propus o creștere de peste 10% a afacerilor, susținută în principal de vânzările de echipamente profesionale.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.