Realme 8 5G – unboxing și primele impresii

Realme 8 5G va fi cel mai ieftin smartphone 5G din țara noastră, în perioada 18 – 20 mai 2021 când prețurile vor porni de la 879 lei.

Unboxing și primele impresii:

Design;

Realme 8 5G sosește într-un pachet galben, așa cum Realme ne-a obișnuit la smartphone-urile sale.  În pachet pe lângă smartphone veți găsi husă de protecție din plastic transparent, ghid de utilizare, agrafă pentru slotul dedicat ( 2 x nanoSIM și 1 x microSD), încărcător la 18W și cablu USB Type-C – USB.

A venit în varianta de culoare denumită Supersonic Black, cu 8 GB RAM și 128 GB stocare. Are folie aplicată pe display-ul IPS de 6.5 inch, iar în colțul din stânga sus veți remarca decupajul tip bulină pentru camera de selfie-uri (16 Megapixeli cu f/2.1). În partea spate descoperiți camera principală ce se profilează puțin față de linia generală: trei senzori cu 48 Megapixeli, 2 Megapixeli pentru macro și 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp.

Este un telefon compact, cu o mică bărbie la bază. Cântărește 185 gr., deși are o baterie de 5000 mAh.

În partea superioară nu se află niciun element de conectivitate, în lateral dreapta veți găsi butonul de pornire ce are și rol de cititor de amprentă, la bază se află portul USB Type-C 2.0, difuzorul principal, microfon și jack-ul de 3.5 mm. În lateral stânga au poziționat slotul pentru cele două nanoSIM-uri și microSD, tasta pentru reglarea volumului.

La prima vedere este un smartphone elegant, fabricat din materiale ok. Are plastic în partea spate, dar nu l-am simțit drept un smartphone ieftin.

Hardware și interfață grafică;

Abia aștept să testez unul dintre procesoarele MediaTek ce sunt apreciate în momentul de față – Dimensity 700 5G dezvoltat pe 7nm, cu 4 nuclee pe ARM Cortex-A76 la 2.2 GHz și 4 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz și Mali-G57 MC2. Modelul meu de Realme 8 5G are 8 GB RAM și 128 GB stocare de tip UFS 2.1, stocare ce poate fi suplimentată cu un microSD.

Este un chipset apreciat, ce arată că MediaTek este capabil să livreze un procesor bun pe smartphone-urile entry-level cu 5G.

Un alt element pe care îl voi testa este 5G-ul, am un abonament dedicat la operatorul ce promite 5G pe întreg Bucureștiul și voi vedea ce este capabil un dispozitiv accesibil.

Rulează Realme UI 2.0 dezvoltat pe Android 11 și deja aștepta un update software de peste 270 MB (probabil, actualizare de software cu noile patchuri de securitate). În primele 6 luni va primi update în regim lunar, după aceea pe 1 an și jumătate din 2 în 2 luni, iar cel puțin o versiune majoră de Android va fi portată (Android 12 sau cum se va numi viitoarea iterație dezvoltată de Google).

Preț;

Realme 8 5G – de la 879 lei la eMAG;

Concluzii inițiale;

Este un smartphone interesant, iar Realme 8 5G l-aș vedea pe viitor și în oferta operatorilor de telefonie mobilă. Mai ales dacă își doresc să democratizeze accesul la tehnologia 5G.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.