Statele Unite ale Americii şi Xiaomi au ajuns la înţelegere, astfel că producătorul chinez a fost scos de pe lista neagră

Diverse

La începutul acestui an Statele Unite ale Americii au anunţat că au adăugat Xiaomi pe o listă neagră a companiilor suspecte de colaborare cu armata chineză. Xiaomi a negat încă de la început acuzaţiile, producătorul acţionând în instanţă Departamentul de Apărare şi Trezoreria Statelor Unite ale Americii. La un moment dat chiar s-a încercat o explicaţie ce a stat la baza introducerii Xiaomi pe acea listă neagră.

Totuşi, povestea ce părea la început că va urma calea Huawei, s-a terminat cu bine. În urmă cu doar câteva ore Xiaomi şi Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii au anunţat prin intermediul unui comunicat că s-a ajuns la o înţelegere, un acord amiabil pe baza căruia Xiaomi va fi scoasă definitiv de pe această listă neagră.

Xiaomi câştigase anterior în instanţă ridicarea temporară a restricţiilor impuse, însă prin această înţelegere relaţia comercială Xiaomi – Statele Unite ale Americii revine la normal.

După publicarea acestui comunicat acţiunile Xiaomi au crescut cu până la 6.7% pe bursa din Hong Kong.

Sursa: bloomberg.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.