Care sunt cele mai populare branduri auto în Europa ? În România nu avem nicio surpriză

gAuto

Cei de la picodi.com ne-au obişnuit cu analize interesante, ultima postată de noi fiind cea legată de timpul de muncă necesar pentru cetăţenii anumitor ţări pentru a-şi achiziţiona smartphone-ul iPhone 12 Pro de 128 GB.

În cele ce urmează vom discuta pe scurt despre o altă analiză, una legată de cele mai populare branduri auto din Europa. Specialiştii picodi.com au comparat statisticile căutărilor făcute pe Google pentru peste 60 de mărci de mașini (clasa premium, medie și economy) în perioada 2017 – 2021 şi a ieşit această hartă drăguţă:

Observaţi că în România cel mai apreciat / căutat brand auto este BMW. Este normal, îl vedem la orice colţ de stradă. Producătorul german se bucură de cel mai mare interes în Europa, alături de România acesta fiind apreciat în alte 14 ţări (printre care Marea Britanie, Germania – exact de unde le aducem noi 😛 ).

În topul preferinţelor europenilor se mai situează Mercedez-Benz (lider în 10 ţări), Toyota (5 ţări), Volkswagen (4 ţări), Tesla (4 ţări), Hyundai (3 ţări), Peugeot (2 ţări), Renault (1 ţară) şi Volvo (1 ţară).

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.