Cea mai ușoară bicicletă electrică din România (cadru și furcă față din fibră de carbon)

În urmă cu câteva zile am văzut la lucru cea mai ușoară bicicletă electrică din România. Se numește Gogoro Eeyo 1s și o găsiți în oferta Zeno Electric Store.

Zeno Electric Store este deținut de către Automotozen SRL ce au o vastă experiență în industria moto din România. Ei aduc în țara noastră și motocicletele electrice Zero (Darius a făcut un test-drive și va reveni cu mai multe informații într-un articol dedicat).

Nu am categoria necesară și trebuie să recunosc că nu sunt nici așa pasionat de segmentul moto. Totuși, Zeno Electric Store aduce și biciclete electrice & trotinete electrice, pe lângă motociclete electrice (mi s-a spus că Zero pe segmentul de motociclete electrice este un fel de Tesla din domeniul auto și chiar sunt curios să descopăr impresiile formate colegului meu.

Gogoro Eeyo 1s cântărește…, 11.9 kg și are structura de rezistență și furca față din…, fibră de carbon. Prețul este pe măsura materialelor utilizate. Costă puțin peste…, 20.000 de lei. Cred că nu am folosit niciodată atât de multe puncte de suspensie, în doar câteva propoziții.

Știți că piața de biciclete este formată din unități cu preț de la 4 – 500 lei și până la mii de euro. Gogoro Eeyo 1s costă aproximativ 4000 euro. Nu este o bicicletă de masă și se adresează pasionaților în domeniu. Mi s-a părut a fi rigidă, în sensul bun al termenului și îți inspiră ideea de rezistență și soliditate, deși are sub 12 kg. Te asistă la pedalat și prinzi viteză destul de rapid.

Câteva din specificațiile lui Gogoro Eeyo 1S:

  • fibra de carbon este folosită la structură, furcă, șezut, ghidon și spițe;
  • motor de 250W cu baterie de 124.4Wh (rezistă la cel puțin 500 de cicluri de reîncărcare);
  • senzori pentru viteză, cuplu și temperatură, transmisie pe curea (similară cu cea de la transmisia auto – dacă permiteți o analogie ușor forțată, este ranforsată cu fibre de carbon pentru un plus de rezistență);
  • funcție Anti-Theft, conectivitate bluetooth 4.0 și certificare IPX4;
  • autonomie de până la 64 km în modul sport și până la 88 km în modul eco;
  • încărcare de la 0 – 100% în 2.5 ore;

Care sunt avantajele unei biciclete cu transmisie pe curea?

➡️ scapi de grija în a avea lanțul uns, nu te mai gândești la rugină și ai aceleași performanțe indiferent de anotimp;

➡️ durabilitate peste cea a unui lanț;

➡️  confort acustic superior;

➡️ greutate mai mică față de cea a unui lanț;

La ce te ajută o bicicletă electrică în genul Eeyo 1s?

Mergi spre serviciu într-un mod eco friendly și nu transpiri în procesul ăsta. Bineînțeles, poți merge cu ea în orice context, nu doar la serviciu. Faza este că nu este un mountain bike și drumul trebuie să fie cât de cât ok, fără gropi (a se citi cratere) care să afecteze integritatea sa structurală.

Mi-a plăcut faptul că are un design minimalist, dar mai ales cât de ușoară este și cât de repede te face să prinzi viteză la modul serios.

Găsiți showroom-ul Zeno Electric Store pe Soșeaua Pipera nr. 55C. O să vedeți expuse o suită de motociclete electrice, biciclete electrice + multe alte gadgets din această zonă.

Și câteva imagini cu motocicleta electrică Zero testată de către Darius pe circuit:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.