EMUI 12: Huawei P30 Pro este pe lista telefoanelor ce vor primi actualizarea

În timp ce compania Huawei lucrează pentru a populariza HarmonyOS în China, nu pare să renunțe la personalizarea EMUI, cel puțin în Occident. Producătorul chinez a lansat lista dispozitivelor care vor primi actualizarea la EMUI 12 în 2022.

Încă aflată sub embargo din partea guvernului SUA, companiei Huawei i se interzice să integreze cele mai recente tehnologii aflate în proprietatea Google, inclusiv Google Play și aplicații precum YouTube, Gmail, Google Maps și multe altele. Poate, din acest motiv, lista de modificări aduse de EMUI 12 este puțin mai discretă decât versiunile anterioare.

Sistemul nou este încă în curs de dezvoltare intern, dar Huawei a lansat deja lista cu cele 28 de telefoane care vor primi actualizarea de personalizare, iar Huawei P30 Pro se află printre acestea: Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Porsche Design, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 RS, Huawei Mate 20 X, Huawei Mate 20 X 5G, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate Xs, Huawei Nova 4, Huawei Nova 4e, Huawei Nova 5T, Huawei Nova 7, Huawei Nova 7 SE, Huawei Nova 7i, Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Y8p, Huawei Y9 Prime 2019, Huawei Y9s.

 EMUI 12 = HarmonyOS 2 = Android 11?

Informațiile preliminare indică că EMUI 12 rulează pe Android 11 și este echivalent cu sistemul HarmonyOS 2. EMUI 12 aduce interfeței un nou aspect similar cu sistemul de operare prorpriu al producătorului Huawei, cu un nou Control Panel, cu acces rapid la dispozitivele ecosistemului producătorului.

Alte modificări evidențiate de Huawei, atât în cazul lui EMUI 12, cât și pentru HarmonyOS 2, sunt interfața minimalistă, cu o puternică influență a neuphorismului, animații mai naturale, care imită aspectul și senzația lui HarmonyOS 2, animații care imită modul în care obiectele cosmice se mișcă în Univers, dar și fontul HarmonyOS Sans, cu opțiunea de a regla dimensiunea.

De asemenea, EMUI 12 aduce o integrare și mai mare cu celelalte dispozitive Huawei, butonul MatePad de pe Panoul de Control, de exemplu, vă permite să efectuați apeluri, să verificați fotografii și mesaje de pe telefonul dumneavostră pe ecranul tabletei. Butonul MateBook promite să simplifice partajarea fișierelor, în timp ce butoanele Vision și căștile permit redarea conținutului pe ecranele și căștile conectate.

Huawei P30 și Huawei P30 Pro au fost ultimele flagship-uri Huawei care au inclus servicii Google

În mod oficial, Huawei P30 Pro a fost lansat în la începutul anului 2019, ceea ce înseamnă că are deja mai bine de doi ani de vechime. Însă, în 2020, Huawei a lansat, la un an după seria originală, o nouă versiune a popularului P30 Pro. Versiunea din 2020 vine și ea cu toate serviciile Google incluse, dar are ceva îmbunătățiri față de versiunea din 2019. 

Ca și vechiul P30 Pro, versiunea nouă a venit cu un ecran de 6.7 inchi, o cameră pe spate cu patru senzori, Android 10 preinstalat, dar și versiunea de culoare Silver Frost rezervată înainte doar pentru Huawei P40 Pro. Bineînțeles că are toate serviciile oferite de Google, precum Google Maps, Gmail sau Play Store, spre deosebire de flagship-urile următoare ale Huawei.

Anunțul pentru acest telefon a fost făcut înainte de anunțul fostului președinte al SUA, Donald Trump, pentru a extinde cu încă un an un ordin semnat în mai 2019, prin care companiile americane nu pot utiliza echipament de telecomunicații fabricat de firme care pot reprezenta un risc al securității naționale. Departamentul de Comerț a eliminat astfel Huawei în urma acestui ordin executiv al lui Donald Trump.

Huawei P30 și Huawei P30 Pro au fost ultimele flagship-uri lansate de către gigantul chinez înainte de a fi lovit de acestă interdicție a comerțului în SUA, ceea ce înseamnă că sunt cele mai recente telefoane Huawei care au acces la serviciile Google, oferite de compania cu sediul în SUA. În 2020, Huawei a lansat noile flasgship-uri, lineup-ul Huawei P40, dar acestea nu beneficiază de serviciile Google, doar de Android 10 ca sistem de operare de bază.

P30 Pro a fost cel mai bun telefon al Huawei pentru prima jumătate a anului 2019. Este un telefon cam vechi, dar este încă o alegere excelentă, mai ales acum când prețul său este unul foarte mic. De asemenea, modelul nou are un finsaj mai bun, mai multă memorie RAM. Are o matrice interesantă de camere care include un zoom de 5x și poate face fotografii grozave în condiții de lumină scăzută. Designul nu s-a permita. Nu are 5G, o caracterisitică din ce în ce mai comună în cazul telefoanelor Android, dar dacă sunteți fani ai produselor Huawei, este încă o alegere bună.

Acest articol este susținut de eMAG. 

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani.