Renault va renunţa la modelul Kadjar şi îl va înlocui cu un nou SUV Compact – Renault Austral

gAuto

Zilele modelului Renault Kadjar sunt numărate, producătorul francez anunţând în urmă cu câteva ore că acesta va fi înlocuit de un nou SUV Compact – Renault Austral.

Noul model va fi lansat oficial în primăvara anului viitor, va avea o lungime de 4.51 metri şi va putea transporta până la 5 pasageri.

Referitor la numele ales pentru noua maşină, Austral este  „un cuvânt care rezonează în multe limbi europene, inclusiv franceza, aspect important pentru un brand mândru de rădăcinile sale”. Preluat din latinescul „australis”, numele Austral va încerca să sugereze cât mai bine personalitatea noului automobil.

„ Austral evocă vibrația și căldura sudului, plăcerea liniștită a naturii, precum și spațiile largi, deschise, evocând oportunități nelimitate. Un nume internațional este o alegere perfectă pentru un vehicul care va fi vândut nu doar în Europa, ci și mai departe. Numele are o semnificație deosebită, provoacă un răspuns emoțional și reflectă poziționarea vehiculului ca un SUV din segmentul C care este gata să facă față oricărei provocări. Cu două vocale A și consoanele „STR” în mijloc, cuvântul este construit în jurul unui echilibru armonios de sunete „ușor de pronunțat” și „clare”, evocând puterea și controlul SUV-ului. În sfârșit, numele se leagă deosebit de frumos cu strategia și identitatea mărcii, deoarece Renault caută să mențină o imagine de brand modern care radiază căldură, căruia îi pasă de oameni și prioritizează nevoile acestora.” se arată în comunicatul Renault.

Renault Austral se va alătura astfel modelului Renault Arkana în ofensiva companiei franceze de a recâştiga segmentul C.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.