Apple ar putea înlocui bretonul de pe iPhone-uri cu o “bulină” şi o “pastilă”

Telefoane Mobile

Apple lucrează de ceva la timp la seria iPhone 14, cea care va fi lansată oficial în toamna acestui an, iar zvonurile din această direcţie se succed cu repreziciune.

Sunt o grămadă de posibile modificări, dar una care pare foarte plauzibilă şi pare a se confirma din multiple surse este aceea că Apple va renunţa în sfârşit la bretonul de pe o parte dintre iPhone-uri.

Surse serioase din lumea producătorilor de display-uri susţin că Apple s-a decis la ecranele de pe viitoarea serie iPhone 14, iar modelele iPhone 14 Pro şi 14 Pro Max vor înlocui bretonul cu o “bulină” şi o “pastilă”. În zona unde va exista orificiul tip bulină se va afla Dot Projector-ul Face ID, în timp ce orificiul tip pastilă va conţine camera selfie şi senzorul infraroşu pentru Face ID.

Prin această decizie Apple împuşcă trei iepuri dintr-o lovitură – mulţumeşte şi fanul Apple care cere de ceva timp renunţarea la breton, vine cu ceva unic în piaţă (celebra inovaţie Apple) şi menţine şi un cost bun de producţie pentru ecran (dacă ar veni cu o soluţie integrată sub display, aceasta ar fi scumpă şi încă lipsită de maturitate).

Din păcate sau din fericire, iPhone 14 şi iPhone 14 Max (cel despre care se spune că va înlocui varianta Mini) vor purta cu mândrie clasicul breton.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.