Kia EV6, Opel Astra şi Peugeot 308 s-au descurcat destul de bine la testele EuroNCAP

gAuto

EuroNCAP a publicat rezultatele a şase noi teste de siguranţă, printre maşinile verificate regăsindu-se şi nume precum KIA EV6, Opel Astra şi Peugeot 308. În echiparea standard a sistemelor de siguranţă toate cele trei modele au obţinut punctaje de peste 4 stele.

Kia EV6;

Una dintre cele mai apreciate maşini de jurnaliştii auto ce formează juriul World Car of the Year, Kia EV6 este un model 100% electric ce este echipat corespunzător când vine vorba de siguranţă. Maşina a primit un punctaj de 90% la protecţia pasagerilor adulţi, 86% la potecţia copiilor, 64% la protecţia pietonilor şi bicicliştilor şi 87% la nivel de sisteme de siguranţă.

Total: 5 stele !

Opel Astra;

Opel Astra este una dintre cele mai apreciate maşini de către români, zilnic pe străzile din România circulând zeci de mii de astfel de autovehicule. Ultima generaţie Opel Astra a fost testată de EuroNCAP şi a primit un punctaj de 80% la protecţia pasagerilor adulţi, 82% la potecţia copiilor, 67% la protecţia pietonilor şi bicicliştilor şi 66% la nivel de sisteme de siguranţă.

Total: 4 stele !

Peugeot 308;

Peugeot 308 este o maşină fabricată pe aceeaşi platformă cu Opel Astra, deci rezultatele în testele de siguranţă nu aveau cum să difere foarte mult: 76% la protecţia pasagerilor adulţi, 84% la potecţia copiilor, 68% la protecţia pietonilor şi bicicliştilor şi 65% la nivel de sisteme de siguranţă.

Total 4 stele !

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.