Ford a anunţat oficial că din 2025 va renunţa definitiv la modelul Ford Focus

gAuto

Acest articol are un impact emoţional pentru mine, asta pentru că am deţinut un Ford Focus mai bine de 4 ani şi am fost foarte mulţumit de maşină. Pentru că făceam naveta între Braila şi Galaţi, în 2018 i-am pus instalaţie GPL şi toate au mers exact cum am planificat la nivel de costuri (cred că am amortizat investiţia în mai puţin de 9-10 luni).

Din păcate Ford a anunţat oficial că va renunţa definitiv la modelul Ford Focus începând cu anul 2025. În toamna anului trecut actuala generaţie a primit un facelift şi s-ar părea că această versiune este ultima din istoria de peste 24 de ani (27 de ani în 2025) a maşinii.

Momentan situaţia este incertă în ceea ce priveşte un potenţial înlocuitor, iar actualul model nu va primi cu siguranţă nicio variantă 100% electrică. Incertă este şi situaţie uzinei din Saarlouis, acolo unde este produs în prezent Ford Focus, existând chiar informaţii legate de o posibilă vânzare a acesteia după 2025.

Este clar că industria auto trece printr-o schimbare radicală, astfel că foarte mulţi producători vor renunţa la multe modele actuale pentru a aduce unele noi, unele care să reprezinte viitorul electric.

Sursa: motor1.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.