Un hacker a furat datele personale a peste 1 miliard de chinezi şi le vinde online pentru doar 10 bitcoini (undeva la 200.000 de dolari)

Diverse

Un hacker / grup de hackeri (nu este cunoscută această informaţie) afirmă că a furat datele personale a peste 1 miliard de chinezi din baza de date a poliţiei din Shanghai.

Vorbim de o bază de date de peste 23 TB, una care oferă informaţii esenţiale precum nume, adresă, data naşterii, locul naşterii, codurile numerice personale (national IDs), numere de telefon şi chiar detalii despre încălcări ale legii, crime, infracţiuni şi multe altele (doar au fost furate de la poliţie, nu ?).

La prima vedere am putea spune că este o păcăleală, însă deţinătorul acestor informaţii a demonstrat autenticitatea informaţiilor publicând o mică dovadă pentru câţiva chinezi.

Nu se ştie încă cum a fost posibilă o astfel de breşă, însă surse neoficiale susţin că există suspiciuni că hackerul / grupul de hacker a fost ajutat de Aliyun, unul dintre furnizorii de soluţii cloud a grupului Alibaba. Gigantul chinez a confirmat că a demarat o anchetă pentru a verifica acuzele.

Întreaga bază de date cu informaţiile a peste 1 miliard de chinezi este vândută online pentru doar 10 bitcoini, echivalentul a 200.000 de dolari. Nu este foarte clar de ce se solicită o sumă atât de mică ţinând cont de magnitudinea breşei de securitate, însă unii specialişti rămân în continuare neîncrezători în legătură cu veridicitatea completă a datelor.

Sursa: engadget.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.