În contextul în care nu există componente suficiente pentru a reporni întreaga producţie, Lada oferă până la 3100 de dolari angajaţilor care păresesc voluntar compania

gAuto

În iunie reprezentanţii Lada (compania se numeşte AvtoVAZ) anunţau că “au rezolvat” problema furnizorilor şi au repornit producţia (pentru început) doar în fabrica din Togliati. La această fabrica se produce în prezent la o capacitate decentă modelul Lada Granta Classic 22, unul ce vine cu un motor aspirat de 1.6 litri, 90 CP şi un nivel al emisiilor EURO 2, cutie manuală în 5 trepte, fără airbaguri, ABS, ESP, sisteme de asistenţă de orice fel, navigaţie (nici măcar sistemul rusesc GLONASS) etc.

După retragerea Renault, Lada a rămâs însă cu două fabrici, cea de la Togliati despre care am scris mai sus şi de la Izhevsk. Pentru aceasta din urmă situaţia este îngrijorătoare pentru că producătorul auto nu are suficiente componente pentru a reporni producţia. Cei 3200 de angajaţi ai uzinei sunt în concediu plătit încă din luna martie şi nu se preconiează să revină prea curând la muncă.

Pentru a mai reduce o parte din cheltuieli, reprezentanţii Lada au anunţat angajaţii că cei care părăsesc compania voluntar vor primi salarii compensatorii importante. Aceştia vor beneficia de un pachet compensatoriu echivalent cu cinci până la şapte salarii medii lunare, sau aproximativ 12 salarii minime pe economie. Valoarea maximă a pachetului compensatoriu se ridică la 183.348 de ruble (3.161 de dolari).

„AvtoVAZ vrea să sublinieze faptul că firma nu intenţionează să recurgă la concedieri în masă, iar măsurile de sprijin propuse personalului au caracter voluntar pentru fiecare angajat”, a precizat compania într-un comunicat de presă.

S-ar părea că lucrurile nu merg prea bine pentru industria auto din Rusia, chiar dacă la televizor lucrurile sunt altfel prezentate. În prezent statul rus susţine producătorii cu sume consistente pentru a plăti salariile angajaţilor care nu fac nimic.

Sursa: digi24.ro

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.